Het Vinkenest

de naam

Het Vinkenest Nijverdal is een naam die ontstaan is uit onze achternaam ‘Vinke’. Ons gezin bestaat uit Dénis, Linda en dochters Neroli (2010), Eliana (2013), Milena (2015) en Oriana (2017). Linda heeft jarenlange ervaring in het toerisme en office management. Gastvrijheid zit in haar bloed. Dénis heeft een eigen bedrijf.

Het Vinkenest is te vinden aan de Ericaweg in Nijverdal, gelegen in de wijk Noetsele. Deze wijk grenst aan de bossen en biedt direct de mogelijkheid om te genieten van de prachtige natuur die de Sallandse Heuvelrug te bieden heeft. Ook de vogel ‘de Vink’ komt hier voor waardoor de naam tweeledig te herleiden is.

Het Vinkenest

het ontstaan

Graag vertellen we over hoe Het Vinkenest ontstaan is.

Zoekende naar een woning die aan onze wooneisen voldeed en gecombineerd kon worden met de droom om een eigen Bed & Breakfast te runnen bracht ons op veel verschillende plekken. De Ericaweg in Nijverdal was er daar eentje van. We zijn in januari 2017 voor het eerst gaan kijken naar het huis, de omgeving, de mogelijkheden en waren erg enthousiast. In april hebben we een voorlopige koopovereenkomst getekend en zijn we het traject voor een omgevingsvergunning aan te vragen ingegaan. We hebben tekeningen laten maken van hoe het eruit zou komen te zien. Een bijzonder spannend traject. Toen in juni de vergunning akkoord werd bevonden, werd het concreter. Wel hadden we nog de uitdaging om onze woning in Ridderkerk te verkopen en was er een vierde meisje op komst. De verkoop lukte en Oriana werd gezond geboren op 30 september 2017. De weg was vrij om te verhuizen. Maanden van voorbereiding, dozen en geregel gingen hieraan vooraf. De meiden zijn meerdere keren mee geweest naar Nijverdal en hebben zelf hun school mogen kiezen. Spannend maar ook erg leuk!

Begin december 2017 zijn we vertrokken van West naar Oost Nederland. Tijdelijk in een vakantiehuisje omdat de overdracht een paar weken later gepland stond maar wel alvast kunnen wennen op school. Dat ging ontzettend goed.  Op 3 januari kwamen onze spullen en konden we het huis inrichten en direct bewonen. Het voelde meteen goed. Met name de ruimte die iedereen en ook buiten (tuin) heeft is geweldig. De vrijheid die de kinderen ervaren is mooi om te zien.

In maart is de verbouwing gestart van de woning die voorheen aan een huisarts en fysiotherapeute toebehoorde. Deze woning is binnendoor bereikbaar vanuit ons woonhuis maar beschikt over een eigen entree. Iets wat wij graag wilden. Dit is nu Het Vinkenest Nijverdal. Gasten hebben hun eigen ingang, de luxe van een eigen kamer met badkamer maar ook een huiskamer waar gegeten, gedronken, gelezen of tv gekeken kan worden. De huiskamer bied ook ruimte om naar buiten te gaan, waar een kleine patio te vinden is. Eind mei is de verbouwing afgerond en is het schilderwerk gevonden, gevolgd door de inrichting.

duurzaamheid


Met het Vinkenest Nijverdal streven we duurzaamheid na en toekomstbestendigheid. De gehele Bed & Breakfast beschikt over vloerverwarming. Deze wordt aangestuurd door een combinatie van zonnepanelen met een warmtepomp. Daarnaast gebruiken we zeepdispensers, scheiden het afval en gebruiken led verlichting.


Het Vinkenest

het ontbijt

Hier gebruiken we zoveel mogelijk biologische en lokale producten van lokale leveranciers. Omdat dit per keer wisselend kan zijn, zullen we hier de leveranciers niet noemen maar natuurlijk wel wanneer het ontbijt wordt uitgeserveerd.

Geef je op voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, arrangementen en lokale ontdekkingen - Geef je snel op en geniet van een wereld vol gastvrijheid!

We sturen je geen spam! Lees ons [link]privacybeleid[/link] voor meer informatie.