Treintje Bello

Van 1910 tot 1935 reed tussen Hellendoorn en Neede een stoomtrein. Bello maakte een grote indruk op de dorpsbewoners. Men kende immers alleen paard en wagen! Bello vervoerde stomend en puffend personen en goederen met de vervaarlijke snelheid van wel 30 km!!! per uur.

Bello, een trein op de weg
De spoorlijn, het station, eindpunt Hellendoorn waren lang vervlogen herinneringen geworden.

In 1978 vierde Hellendoorn haar 900 jarig bestaan. Ter gelegenheid daarvan ontstond het idee Bello weer te laten herleven. Een groep vrijwilligers bouwde een nieuwe Bello op luchtbanden. Met een ZZ kenteken en ze voldoet daarmee aan de eisen die gesteld worden aan voertuigen die personen mogen vervoeren over de openbare weg.

Een rit met het wegtreintje Treintje Bello is een leuke manier van vervoer om de prachtige bosrijke omgeving van Hellendoorn en Nijverdal eens op een andere manier te beleven / bezichtigen. Onderweg is er tijd genoeg om het winkelcentrum van Nijverdal in te lopen. Treintje Bello is een leuke treintocht voor jong en oud, toeristen en mensen uit de regio. In juli en augustus rijdt Treintje Bello wekelijks vanaf diverse verblijfsaccommodaties in Hellendoorn naar het centrum van Nijverdal.

Bello rijdt op afspraak
Ze wordt bemand door vrijwilligers. Bello is speciaal ingericht voor rolstoel vervoer. En biedt plaats aan 50 personen.

Contactpersonen
– 0548-656624 (Henk Ekelenkamp) – 0548-654511 (Bertus v.d. Linde)